Chocoladepasta

Mijn kinderen zijn dol op Nutella. Deze chocoladepasta is minstens even smaakvol, al is de substantie wel wat minder glad. Verder is het de truc (althans in mijn keukenmachine) om – na het malen van de hazelnoten – alle overige ingrediënten er zo snel mogelijk doorheen te mengen. Anders krijgt de pasta een beetje een elastische structuur, en dat smeert veel minder lekker op je boterham of cracker.

Ingrediënten:
135g hazelnoten zonder velletje
30g rauwe cacaopoeder
1 eetlepel kokosolie (gesmolten)
1 eetlepel hazel- of walnootolie
5 eetlepels agavesiroop
1 eetlepel vanille-extract
snufje zeezout (fijn)

Bereiding:
Verwarm de over voor op 180 graden Celsius en rooster de hazelnoten tot ze donkerder worden en beginnen te geuren (ongeveer 8 minuten). Laat de hazelnoten afkoelen en maal ze vervolgens in de keukenmachine totdat er een glad, vloeibaar mengsel ontstaat, dat duurt bij mij ongeveer 5 minuten. Voeg daarna de overige ingrediënten toe en mix die er met de secondentoets van je keukenmachine zo snel mogelijk doorheen. Je kunt de pasta bewaren in een glazen pot.

Bron: Rens Kroes, Powerfood, uitgeverij Spectrum, ISBN 9789000341016