Feestelijke ‘mojito’

SONY DSCOnlangs vierde mijn oudste dochter haar zeventiende verjaardag en kwamen haar vriendinnen bij ons barbecuen. De vraag was of ze hen ook een glas wijn mocht aanbieden. Gelukkig vond ze deze feestelijke, alcoholvrije mojito ook een leuk idee. En die bleek bij alle dames in goede aarde te vallen, over alcohol is die avond met geen woord meer gerept!

Ingrediënten:
handje basilicumblaadjes
2 handjes verse muntblaadjes
2 limoenen
2 eetlepels kokosbloesemsuiker
1 liter koolzuurhoudend water
vier takjes munt

Bereiding:
Doe basilicum, munt, limoen (houd vier schijfjes apart) en kokosbloesemsuiker in een schenkkan. Stamp de ingrediënten aan met een stamper, zodat je het sap eruit perst en het aroma vrijkomt. Voeg het koolzuurhoudend water toe en roer alles goed door elkaar. Verdeel over 4 glazen, leg er een schijfje limoen in en steek er een munttakje in.

Bron: Rens Kroes, Powerfood, van Friesland naar New York, uitgeverij Spectrum, ISBN 9789000345045