Hemelse modder noemden wij het vroeger thuis altijd, en nog steeds zet ik dit toetje met gesmolten chocolade, eieren en slagroom graag op het menu als er echt iets te vieren valt. Maar inmiddels heb ik ook deze alternatieve versie omarmd, die ik ook gewoon door de week maak. Mijn man vindt deze mousse overigens maar zo-zo, maar mijn dochters vinden ‘m wel heel lekker. En daar ben ik blij om, want op die manier krijgen ze – leuk verpakt – alle gezonde voedingsstoffen van avocado en banaan opgediend!
Ingrediënten (per twee personen):
1 flinke rijpe avocado
1 rijpe banaan
3 eetlepels cacaopoeder (zonder suiker)
beetje kokosmelk
honing naar wens
Bereiding:
Pureer de avocado, banaan en cacaopoeder in een keukenmachine of met een staafmixer. Breng de mousse op de juiste dikte door een scheutje kokosmelk toe te voegen. Voeg tot slot naar smaak honing toe.
Garneer de mousse bijvoorbeeld met noten, geraspte kokos en/of chocoladenibs.
Bron: Richard de Leth, Oersterk koken!, uitgeverij de Leth, ISBN 9789081899031