Over Margot

Al jaren boeit het me: wat is voor de mens nou gezond eten? Inmiddels heb ik verschillende opleidingen gevolgd om antwoord te vinden op deze vraag. Zo heb ik de opleiding gewichtsconsulent bij de Visiom Academie gedaan voor een gedegen basis in voedingsleer. Vervolgens heb ik de opleidingen orthomoleculaire voedingsleer en klinische Psycho-Neuro-Immunologie (kPNI, hierover later meer) bij Natura Foundation gevolgd voor verdieping in de evolutionaire voedings- en gezondheidsleer.

Natuurlijk heb ik geen definitief antwoord gekregen op de vraag wat gezonde voeding is. Het laatste woord is hier simpelweg ook nog niet over gezegd, maar ik vind het juist interessant dat het voortdurende wetenschappelijke onderzoek op dit gebied tot nieuwe inzichten leidt, waar we allemaal ons voordeel mee kunnen doen.

Eigen Ervaring

Wel kan ik zeggen dat ik mijn hart verloren heb aan de orthomoleculaire kPNI-visie op een gezond eet- en leefpatroon. Ik kwam allereerst als cliënt hiermee in aanraking. Mijn therapeut stimuleerde me het roer in de keuken om te gooien. Toverwoorden: veel groenten, variatie, vaak biologisch en zoveel mogelijk onbewerkte producten.

De behandeling omvatte trouwens niet alleen het aanpassen van mijn voedingspatroon, maar van mijn hele leefstijl. Zo waren bijvoorbeeld intermittent fasting, nuchter bewegen en koud douchen, brrr :-), ook onderdeel van de therapie. Dit hielp mij van mijn buikpijn en migraine-aanvallen af. Bovendien voel ik mij sindsdien veel energieker en ben ik veel minder lang ziek, als er een virus voorbij komt.

Wat is kPNI?

Maar wat is kPNI nou precies? kPNI is kort samengevat een integratieve wetenschap, die niet alleen orthomoleculaire voedingsleer, psychologie, neurologie en immunologie combineert, maar daarnaast ook de vakgebieden evolutiebiologie en bewegingswetenschappen meeneemt om mensen op natuurlijke wijze te behandelen voor allerlei chronische klachten. En daar horen regelmatig een koude douche en vasten dus ondermeer bij… In deze blog lees je meer over kPNI en de evolutionaire achtergrond.

Adviespraktijk

Zoals hierboven beschreven heb ik als patiënt veel baat gehad bij een kPNI-therapie. En nu help ik mensen graag op dezelfde manier. Ik ben momenteel bezig me te specialiseren in hormoonbalans voor vrouwen. Als orthomoleculair kPNI-therapeut ga ik met vrouwelijke cliënten (van menstruatie- tot overgangsklachten) op zoek naar de oorzaken van huidige hormonale aandoening(en), want meestal gaan er aan de klachten allerlei verstoringen vooraf. Door deze aan te pakken knap je vaak al enorm op.

Op mijn site vind je informatie over mijn praktijk. Verder deel ik hier favoriete recepten en blog ik vooral over interessante wetenswaardigheden en (kook)boeken die me inspireren. Op ons aller gezondheid!