Sinaasappelsalade met olijven en komijn

sinaasappelsaladeDe laatste tijd heb ik komijn (zowel het poeder als zaadjes) ontdekt, en gebruik ik dit kruid kwistig in bijvoorbeeld pompoensoep, curry of (bieten)humus. Ook in deze sinaasappelsalade geeft de komijn iets extra’s, al kan ik (nog) niet precies omschrijven wát… Overigens heb ik er een flinke schep notenpasta bij gedaan, dat was een héérlijke aanvulling!

Ingrediënten (per persoon):
2 sinaasappels
sap van 1 citroen
scheutje olijfolie extra vierge
1 teentje knoflook, fijngehakt
handje zwarte olijven
1 theelepel gemalen komijn
zout naar smaak

Bereiding:
Snij de schil van de sinaasappels, zodat het wit weg is. Snijd met een scherp mes de partjes tussen de vliezen uit en vang het sap op. Breng de partjes op smaak met citroensap, olijfolie, komijn en eventueel wat zout. Voeg sinaasappelsap naar wens toe en garneer de salade met de olijven. Strooi er eventueel nog wat extra komijn overheen.

Bron: Richard de Leth, Oersterk koken!, uitgeverij de Leth, ISBN 9789081899031