Granola van noten

Deze granola vindt inmiddels gretig aftrek in ons gezin. Tim Noakes hakt de walnoten en hazelnoten fijn, dat doen wij inmiddels niet meer. Verder laten wij de nootmuskaat weg, en voegen we vaak pompoenpitten en pecannoten toe. De granola is heerlijk als ontbijt met (kokos)yoghurt, blauwe bessen en frambozen en/of stukjes donkere chocolade. Maar soms neem ik ook wel een handje na mijn lunch bij een espresso…

Ingrediënten:
100g  walnoten
100g zonnebloempitten (of pompoenpitten, of half/half)
100g (blanke) hazelnoten
100g geschaafde amandelen (of hele, blanke amandelen)
3 eetlepels kokosolie, niet ontgeurd
2 theelepels kaneel
2 theelepels gemberpoeder
halve theelepel nootmuskaat (laten wij weg)

Bereiding:
Verwarm de over voor op 160 graden Celsius. Meng alle noten en pitten.

Zet een grote koekenpan op niet al te hoog vuur. Verwarm de specerijen kort in de kokosolie (tot ze gaan geuren). Voeg dan het notenmengsel toe en rooster kort. Doe de noten over in een ovenschaal en zet deze tien minuten in de oven (of tot ze lichtbruin geroosterd zijn).

Laat de granola afkoelen op keukenpapier. In een gesloten pot is de granola drie weken houdbaar.

Bron: Tim Noakes, Koolhydraatarm, suikervrij, vetrijk, uitgeverij Atlas Contact, ISBN 9789045034591