Kalkoenburgers

Hierbij een eerste recept uit het boek Herstel je hormonen in 10 stappen van Vivian Reijs, waar ik als tekstschrijver met veel plezier aan heb meegeschreven. Eerder had ik beloofd op mijn site een aantal favorieten te delen. Vanmiddag zat ik samen met een cliënt in het boek te bladeren, en ik realiseerde me dat ik inmiddels wel een aantal favo’s heb, en mijn gezin ook. Ik begin met deze kalkoenburgers. Het kalkoengehakt vervang ik trouwens vaak door kipgehakt van Ekoplaza. Of ik vraag mijn slager om een aantal kip- of kalkoenfilets te vermalen. Scheelt een hoop gedoe thuis.

Ingrediënten (voor 4 personen):
500g kalkoengehakt (of kipgehakt)
60g kokosmeel
2 limoenen (of citroenen)
1 ei
2 eetlepels grofgehakte bladpeterselie
2 theelepels mosterd
1 eetlepel roomboter

Bereiding:
Schep het kalkoengehakt in een kom en voeg kokosmeel, ei, peterselie en mosterd toe. Voeg naar smaak zout en peper toe. Kneed het geheel goed met je handen (ringen uit:-). Vorm er vier (of meer) burgers van en druk goed aan.

Verhit boter in de koekenpan en bak de burgers in circa 8 minuten goudbruin en gaar. Keer ze halverwege en check goed of ze echt gaar zijn. Serveer de burger bijvoorbeeld in een blad ijsbergsla, en geef er bijvoorbeeld een frisse salade en gestoomde broccoli bij.

Bron: Vivian Reijs, Herstel je hormonen in 10 stappen, Kosmos uitgevers, 9789021570624