Nou, zoals beloofd nog een recept uit Help, ik val niet af! van Vivian Reijs. Het is meteen goedgekeurd door het hele gezin en aan onze favorieten – en nu dus ook mijn website – toegevoegd. Kies wel echt voor kippendijenfilets van de beste (bio)soort die je kunt vinden. Dat is het gerecht echt waard!

Ingrediënten (voor vier personen):
4 sjalotten
3 tenen knoflook
1 rode peper
2 cm verse gemberwortel, geschild
2 kruidnagels
2 tl gemalen kurkuma
2 tl gemalen koriander (ketoembar)
2 tl laos
1 el olijfolie
250 ml kokosmelk (vol, niet light)
2 el ketjap (of tamari)
2 tl sambal
600g kippendijfilets in stukjes (vraag je slager dit te doen)
3 el (geroosterde) kokosrasp
400g haricot verts
400g broccoli

Bereiding:
Hak de sjalotten, knoflook, rode peper en gember grof. Maal dit met de kruidnagels, kurkuma, koriander en laos in je keukenmachine of met een staafmixer of vijzel tot een zo fijn mogelijke pasta (boemboe). Voeg de olijfolie toe om de boemboe wat zachter te maken. Verhit een hapjespan en fruit hierin de boemboe ca. 6 minuten op laag vuur. Voeg de kokosmelk, ketjap en sambal toe en breng aan de kook. Voeg vervolgens de stukjes kippendijfilet toe en laat op laag vuur, regelmatig roerend, minimaal 60 minuten sudderen. Schep na 50 minuten de kokosrasp door de rendang. Kook – terwijl de rendang pruttelt – de haricoverts in ongeveer 6 minuten en de broccoli in ongeveer 4 minuten beetgaar in kokend water. Stomen kan natuurlijk ook. Serveer de rendang met de groenten, (bloemkool)rijst en wat komkommer. Het is heerlijk om er nog een beetje geraspte kokos overheen te doen.

We gaan nog veel meer recepten proberen uit Help, ik val niet af!, en ik ben benieuwd naar jullie favorieten. Koop dus vooral het boek, ook als je niet wilt afvallen, want wat er niet aankomt, hoeft er ook niet af, zeg ik steeds. Wil je wel afvallen en meer weten? Lees dan ook mijn blog over het boek!

Bron: Vivian Reijs, Help, ik val niet af!, 9789021579955, Kosmos uitgevers. Het boek is te koop in je eigen boekhandel, bij Bol.com en bij Viv.