Boerenkoolsoep met kikkererwten
Een bijzondere combinatie: boerenkool en kikkererwten in één soep, maar het gaat prima samen, zo vond iedereen thuis. Heerlijk comfortfood voor een koude avond.
Een bijzondere combinatie: boerenkool en kikkererwten in één soep, maar het gaat prima samen, zo vond iedereen thuis. Heerlijk comfortfood voor een koude avond.
De combinatie van zoet en zuur vind ik altijd erg lekker. In dit gerecht zijn zuurkool, abrikozen en zoete aardappels met elkaar gecombineerd tot een heerlijk zoetzure, winterse (oven)schotel. Kerrie en komijn geven de zuurkool net nog een extra bite.
Laatst kwam mijn dochter thuis en zei: “Zo vind ik spruitjes wel lekker.” Ik was meteen nieuwsgierig en vroeg haar om het recept. Dat kreeg ik via de moeder van haar vriendin. En inderdaad: ik heb het de hele familie voorgezet en we waren het er allemaal over eens: dit gerecht kun je zelfs aan de grootste spruitjeshater voorzetten!
Tot voor kort ging er bij mij standaard een bouillonblokje door de soep, risotto of stoofpot. Ondertussen trek ik ook regelmatig zelf bouillon. Al klaagt de rest van de familie soms over de vrijkomende geuren, wel erg huiselijk… Maar het is de moeite (en de geuren) meer dan waard.
Pesto kun je met zoveel meer ingrediënten maken dan basilicum en pijnboompitten. Denk aan rucola, mosterdblad, cashew- of amandelnoten… Eigenlijk is de boodschap: varieer meer met je zelfgemaakte pesto!
Onlangs werd mijn oudste dochter zeventien en kwamen haar vriendinnen barbecuen. Ze wilde iedereen graag een glas wijn aanbieden, maar gelukkig vond ze deze alcoholvrije mojito ook een goed idee.
Tekstbureau Malo
info@margotlodewijk.nl
foto’s: patriceborger.nl, robbeursefotografie.nl en dcfotografie.nl
© 2024 Margot Lodewijk
Disclaimer | Privacyverklaring