Verse Recepten

Zuurkool met abrikoos en zoete aardappelpuree

De combinatie van zoet en zuur vind ik altijd erg lekker. In dit gerecht zijn zuurkool, abrikozen en zoete aardappels met elkaar gecombineerd tot een heerlijk zoetzure, winterse (oven)schotel. Kerrie en komijn geven de zuurkool net nog een extra bite.

Lees meer »

Overheerlijke spruitjes

Laatst kwam mijn dochter thuis en zei: “Zo vind ik spruitjes wel lekker.” Ik was meteen nieuwsgierig en vroeg haar om het recept. Dat kreeg ik via de moeder van haar vriendin. En inderdaad: ik heb het de hele familie voorgezet en we waren het er allemaal over eens: dit gerecht kun je zelfs aan de grootste spruitjeshater voorzetten!

Lees meer »

Homemade bouillon

Tot voor kort ging er bij mij standaard een bouillonblokje door de soep, risotto of stoofpot. Ondertussen trek ik ook regelmatig zelf bouillon. Al klaagt de rest van de familie soms over de vrijkomende geuren, wel erg huiselijk… Maar het is de moeite (en de geuren) meer dan waard.

Lees meer »

Pesto variaties

Pesto kun je met zoveel meer ingrediënten maken dan basilicum en pijnboompitten. Denk aan rucola, mosterdblad, cashew- of amandelnoten… Eigenlijk is de boodschap: varieer meer met je zelfgemaakte pesto!

Lees meer »

Feestelijke ‘mojito’

Onlangs werd mijn oudste dochter zeventien en kwamen haar vriendinnen barbecuen. Ze wilde iedereen graag een glas wijn aanbieden, maar gelukkig vond ze deze alcoholvrije mojito ook een goed idee.

Lees meer »

Meergranenbrood

De zusjes Hemsley noemen dit meergranenbrood een van hun ’triomfen’, en ik ben het met ze eens. Het platte, compacte brood is heerlijk met een

Lees meer »